På gång...
Teater Satori
Kristina
Dödens ö
Kärlekens höst
Orestien
En satans lek
Kärlekens timme
Mannen med blomman...
Drömmer jag?
Faustus
Historien om B
Den tokige borgaren
Tartuffe
Dyng-Johan
Jakten på den...
Burn this
Whoops!

Recensioner

Premiär juli 1999
Nypremiär juli 2000 och 2001
Scen: Bellmanmuseet, Långholmen
Manus: Kjell Eriksson
Regi: Micke Lidén
Musik: Bellman och Kraus
Musiker: Helene Iliste och Ella-kari Norberg
Producent: Kjell Eriksson
I rollerna: Reinhold Bartak, Kjell Eriksson, Lars Helgö, Ulf Ragnarsson, Elisabeth Wall
Foto: Micke LidénDet historiska spectaclet "Jakten på Den Förborgade Pluntan" är en nyskriven 1700-talspjäs av Kjell Eriksson i regi av den kritikerrosade regissören Micke Lidén och innehållande ett pärlband av Carl Michael Bellmans mest älskade sånger och melodier.
Förställningen är ett klassiskt kostymlustspel med historiska förvecklingar, där handlingen utspelar sig dels i Bellmans 1700-tal och dels i nutidens Stockholm.
Vilka ingår i det hemlighetsfulla sällskapet "Den Förborgade Pluntan", var finns egentligen den så mystiskt försvunna Pluntan och vem är det som står bakom den lömska attacken på Bellmanmuséet???
Dessa frågor får sitt svar i den dramatiska komedin "Jakten på Den Förborgade Pluntan", där kändisar som Fredman, Ulla Winblad, procentaren Blomberg samt inte minst Carl Michael Bellman själv deltar.
Musiken som består av en bukett av idel kända Bellman-sånger är arrangerad och framförd av C.M. Bellmans Museums orkester bestående av Helene Iliste och Ella-Kari Norberg. Föreställningen uppförs utomhus i ursprunglig 1700-talsmiljö i trädgården till Bellmanmuséet på Långholmen.

copyright © emma